Over Opus Novus

Talent beoordelen

Overtuigd van de kwaliteiten van de doelgroep is het de opzet om ook de civiele maatschappij te laten kennismaken met de talenten van militairen.
Na onze leidinggevende carrière bij defensie hebben wij zelf in 2000 de gang naar de civiele arbeidsmarkt gemaakt. In de afgelopen jaren is ons opgevallen dat je met de ervaringen als ex-militair of veteraan waardevol bent voor het bedrijfsleven. Omdat er een verschil bestaat in de operationele invulling van militaire en civiele functies zien wij het als onze taak om de kandidaten die dit proces ingaan te begeleiden. Te beginnen met het vertalen van het militaire CV naar competenties en kwalificaties die op de civiele arbeidsmarkt bekend zijn.

Begeleiding

Opus Novus nodigt iedere inschrijver uit voor een persoonlijk gesprek. Iedere kandidaat ondergaat een test waarin hij wordt beoordeeld op een groot aantal competenties. We checken zijn referenties en krijgen zo een goed beeld van alle kwaliteiten van de kandidaat.

Opus Novus zoekt de werkkring waar de competenties van de kandidaat tot hun recht komen en waar hij deze verder kan ontwikkelen. Maar waar hij ook een waardevolle bijdrage kan leveren aan de organisatie van zijn nieuwe werkgever.

De overgang van defensie naar de civiele arbeidsmarkt is een dynamisch proces. Opus Novus begeleidt het bedrijf én de medewerker. Daartoe organiseren we regelmatig een evaluatiegesprek met u én met uw nieuwe werknemer. Defensie stelt hoge eisen aan haar personeel. Zowel mentaal als fysiek hebben militairen heel wat in hun mars. Zij zijn voorbereid op een zware taak die zij door een goede samenwerking tot een goed einde moeten brengen. Medewerkers met deze achtergrond zijn echt een aanwinst voor uw bedrijf.